data

100 influencerov na podporu predaja

Pripravili sme pre vás výber top 100 slovenských influencerov, ktorí dokážu rozhýbať vaše predaje.

Ako nájsť influencera, ktorý podporí váš predaj?

Návod, ako vyberať influencerov na základe dát sa dočítate v tomto blogu . Ak chcete vybrať takých, ktorí okrem zviditeľnenia značky podporia aj vaše predaje, je potrebné pri výbere zohľadniť špeciálne metriky, ktoré indikujú, že influencer má s podporou predaja skúsenosti a je dostatočne výkonný:

  • Miera komerčnosti
  • Počet aktivačných postov
  • Priemerný počet komentárov na 1 post
  • Výkonnostné metriky (Počet followerov, Miera engagementu, Počet zmienok)

Miera komerčnosti

Miera komerčnosti udáva, koľko % postov vybraného profilu má komerčný charakter t.j. v texte postu je spomenutý instagramový profil nejakej značky formou “@nazov_profilu”.

Na Instagrame je množstvo profilov, ktoré majú vysoký počet followerov, avšak majú minimum spoluprác. Takéto profily bývajú menej vhodné na podporu predaja, pretože:

  • nevedia, ako autenticky a efektívne prezentovať značku cez svoj profil,
  • chýbajú im zručnosti ako urobiť dobrú fotku alebo video,
  • followeri ich nesledujú kvôli nákupnej inšpirácii.

Typicky môže ísť o profily profesionálnych športovcov, hercov, alebo iných známych osobností, pre ktorých nie je Instagram primárnym zdrojom príjmu.

Z uvedených dôvodov odporúčame na podporu predaja vybrať takého influencera, ktorý má vyšší podiel komerčných spoluprác, pretože už má s propagáciou značiek väčšie skúsenosti.

Počet aktivačných postov

Počet aktivačných postov hovorí o tom, koľko postov influencera obsahuje nejaký typ aktivácie. Ide o rôzne typy súťažných a akciových postov, ktoré spravidla obsahujú nasledovné prvky:

  • Nejaký typ aktivácie, ktorý má followerov postaviť zo stoličky (súťaž, výpredaj, kód, bonus, akcia, black friday a pod...)
  • Výzvu k akcii (nakupuj, followuj, vyhraj, označ...), ktorá followerom povie, čo majú robiť.
  • Zvýhodnenie (zľava z ceny v € alebo v %, prípadne niečo zadarmo), ktoré sú cenovým motivátorom, aby sa follower aktivizoval.
  • Časovo obmedzenú ponuku (ponuka platí len do..), ktorá zvyšuje tlak na followerov , aby vykonali akciu v požadovanom čase.

Práve vyšší počet aktivačných postov hovorí o tom, aké bohaté skúsenosti má influencer s podporou predaja cez rôzne techniky. Čím vyšší počet aktivačných postov má influencer, tým je na podporu predaja vhodnejší.

Priemerný počet komentárov na 1 post

Vhodnou metrikou na identifikáciu influencerov, ktorí dokážu podporiť váš predaj je aj priemerný počet komentárov na 1 post, keďže platí, že do súťaží sa spravidla zapájajú followeri prostredníctvom komentovania postu. Na podporu predaja tak odporúčame vybrať influencerov, ktorí majú vyšší priemerný počet komentárov na 1 post.

Výkonnostné metriky

Keď už ste identifikovali vhodných influencerov na základe mieri komerčnosti, počtu aktivačných postov, či priemerného počtu komentárov, pozrite sa ešte na nasledovné 3 kľúčové metriky a vyberte si tých najvýkonnejších:

  • Počet followerov - hlavným kritériom, ktorý udáva potenciálnu veľkosť cieľovej skupiny, ktorú dokážete cez influencera osloviť. Platí preto, že čím viac followerov, tým väčší potenciálny zásah folllowerov.
  • Miera engagementu - vyjadruje, koľko followerov v priemere interaguje s publikovaným postom daného profilu (dá lajk, alebo uverejní komentár). Vypovedá o atraktívnosti publikovaného obsahu daného influencera. Platí tiež, že čím vyšší engagement, tým vyšší zásah followerov.
  • Počet zmienok - vyjadruje počet unikátnych označení daného profilu inými profilmi formou “@nazovprofilu” v texte postu. Slúži na identifikáciu profilov s kvalitným obsahom t.j. názorových lídrov, ktorí sú rešpektovaní inými profilmi. Čím vyšší počet zmienok, tým dôveryhodnejší influencer.

TOP 10 influencerov na podporu predaja

Kritéria výberu

Aby sme vybrali z našej databázy 4 500 influencerov tých najvýkonnejších, ktorých môžete použiť na podporu predaja, uplatnili sme nasledovné výberové kritériá:

  • Min. počet aktivačných postov, v ktorých bol použitý na aktiváciu followerov kód, alebo kupón: 20
  • Min. počet followerov - 20 000
blog

Chcete vidieť všetkých 100 influencerov?

Vytvorte si u nás účet a my vám obratom poskytneme prístup do databázy našich influencerských profilov - Influence builder s výberom 100 influencerov, ktorí dokážu podporiť predaj vášho eshopu. Dáta o profiloch vám poskytneme bez obmedzenia na obdobie 2 týždňov.

team
Autor: Ján Stareček

Managing Director

Dátum: August 22, 2023

Mate otázky? Sem s nimi!



Produkty, ktoré ma zaujímajú

Zaregistrujte sa u nás

A my vám obratom zašleme prístup do demo účtu na váš email.